Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Studenti pedagogické školy posnídali férově

Autor:

Happening v podobě Férové snídaně na podporu lokálních a fairtradových pěstitelů si v sobotu 13. května připomenou lidé po celém světě. Jen v České republice se akce uskuteční na více než stovce míst. Výjimkou nebudou ani Litoměřice.

Už v předstihu dnes ráno posnídali férově studenti ze Střední pedagogické školy, hotelnictví a služeb v Litoměřicích. Na dvorku „pajďáku“ v Komenského ulici si pochutnali například na buchtě s domácí marmeládou, domácích houskách s pomazánkou, slaných tyčinkách se semínky nebo na ovoci, kávě a kakau.

Akci společně se školou pořádal Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích. „Žáci s podporou našeho odboru nakoupili fairtradové suroviny, ze kterých následně na společnou snídani připravili různé dobroty. Akce se mohla zúčastnit i veřejnost, převážně byla ale určená pro komunitu žáků a kantorů pedagogické školy,“ uvedla Kateřina Benešová z odboru sociálních věcí a zdravotnictví.
 
V rámci Férové snídaně pořádají dobrovolníci piknikový happening, aby ukázali svůj zájem o životy pěstitelů kávy, kakaa nebo banánů v dalekých zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Férová snídaně se koná vždy na Světový den pro fair trade. V loňském roce se na 140 místech Česka sešlo přes 5 700 lidí.

Michaela Rozsypalová



Ostatní

© 2022. Všechna práva vyhrazena.