Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Senioři se v Litoměřicích bavili na společenském odpoledni

17. 6. 2022, Autor: Bc. Libuše Rybářová

V uvolněném a přátelském duchu se před nadcházejícími prázdninami neslo tradiční Setkání seniorů v litoměřickém Kulturním a konferenčním centru. Odbor sociálních věcí a zdravotnictví tam pro ně připravil pohoštění a kulturní program. K dobré náladě přispěla živá hudba v podání kapely Relax, na jejíž žánrově pestré písně si řada návštěvníků akce ráda zatančila. Překvapením společenského odpoledne pak bylo vystoupení tanečníků z Lovosic.

Pozdravit seniory a popřát jim příjemně strávené setkání přišli také zástupci města starosta Ladislav Chlupáč a místostarosta Lukas Wünsch. „Je to moc milá akce a je dobře, že jsme se tu po delší době mohli opět sejít,“ řekl starosta a připomněl blížící se Senior fest, který se tuto neděli koná na Zahradě Čech a oblíbené plavby výletní lodí po Labi, které se na letošní léto rovněž chystají.
  
Do sálu Kulturního a konferenčního centra zamířili ve středu odpoledne jak návštěvníci z Litoměřic, tak i z okolních měst a obcí. Byl mezi nimi pan Miloslav. „Každá akce, která se dělá pro lidi, ať už jsou to děti, dospělí nebo důchodci, tak je to v dnešní nelehké době dobře. Je potřeba si psychicky odpočinout a odreagovat se. Na tato setkání chodíme moc rádi,“ shrnul.

Setkání seniorů organizuje město pravidelně. V posledních dvou letech ale jejich konání narušila epidemie koronaviru. Zmíněný Senior fest je však letošní novinkou. Jeho první ročník se uskuteční v neděli 19. června od 10 hodin na litoměřickém výstavišti pod taktovkou Městských kulturních zařízení.
 
Vystoupí tu Regius Band Jitky Dolejšové, Áda Škarda Band, sbor Puellae Cantantes, Cimbálovka Peter Goryczka a Krušnohorka. Pro návštěvníky jsou dále připravené různé workshopy a semináře a chybět nebudou ani ukázky sportovních aktivit. Vstupné je 50 korun.



Ostatní

Událo se ...

14. 6. 2024 | Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024

Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024
V rámci kampaně Místa přátelská seniorům, kterou pořádá každoročně Město Litoměřice, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, si mohli litoměřičtí senioři udělat výlet do Bečova nad Teplou, kde se v útrobách zámku krom běžných komnat skrývá ...

14. 6. 2024 | Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy

Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy
Ve středu 12. 6. 2024 byl Policií ČR ve spolupráci s městem Litoměřice, odborem sociálních věcí a zdravotnictví a dalšími organizacemi připraven pro žáky 9. tříd litoměřických základních škol naučně zábavný program v rámci akci pod názvem Do života bez ...

11. 6. 2024 | Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky

Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky
Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky viz letáček. Máte chuť pomáhat druhým, bez nároku na finanční odměnu? Vaši pomoc potřebujeme zejména na lůžkových odděleních neurologie, rehabilitace a LDN. Cílem Vaší práce je obnovení ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.