Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Kampaň Místa přátelská seniorům v Litoměřicích odstartovala prohlídkou bývalé železniční zastávky.

10. 8. 2022, Autor: Bc. Libuše Součková

Procházkou od Informačního centra Městského úřadu k historické budově kavárny Káva s párou odstartoval v úterý 9. ročník kampaně Místa přátelská seniorům v Litoměřicích. V rámci akce s názvem Jízdenky, prosím! mohli účastníci z řad litoměřických seniorů v doprovodu pracovnic Informačního centra zavítat do prostor bývalé železniční zastávky a prohlédnout si například malé železniční muzeum a kancelář pana přednosty.

Na úvod výkladu o historii bývalé stanice dostali jako malou pozornost retro vlakovou jízdenku s aktuálním datem. 

„Vyrábějí se už jen v Jindřichově Hradci. Tam je jediná společnost, která tyto klasické jízdenky v současné době tiskne,“ vysvětlila spolumajitelka budovy, paní Jana Plíhalová, která se ujala průvodcovského výkladu, oblečená v dobové železničářské uniformě.

Mezi zhruba dvacítku účastníků při první úterní prohlídce patřil také Karel Vinš z Litoměřic. „Je to tady hezké. Pokud budu mít čas, chystám se i na další aktivity. Poslední dobou je tato akce stále lepší a lepší,“ zhodnotil.

Kampaň pořádaná Odborem sociálních věcí a zdravotnictví a jeho partnery bude v Litoměřicích pokračovat dalšími patnácti činnostmi až do 31. října. Tou nejbližší bude v pátek 26. srpna Den seniorů na letním koupališti, který se ponese v duchu sportovních soutěží i klidových aktivit.

Následovat budou mimo jiné oblíbené plavby výletní lodí po Labi, divadelní představení, turnaj v pétanque nebo různě tematicky zaměřené přednášky.  

„Nabídka aktivit pro litoměřické občany starší 60 let je skutečně pestrá. Naším hlavním cílem je seniory vzájemně propojit, aby spolu mohli navázat nová přátelství a zároveň se seznámili s činností organizací, které ve městě poskytují sociální služby, vzdělávání a volnočasové vyžití,“ uvedla Renáta Jurková, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích.

Vzhledem k hojné účasti na jednotlivých aktivitách v minulých letech budou účastníci při některých z nich rozděleni do skupin. Plavby lodí a prohlídka stanice profesionálních hasičů se uskuteční dokonce ve dvou termínech, přičemž každý účastník si vybere jen jeden z možných termínů. Vstupenky na plavby lodí si senioři mohou vyzvednout v pátek 12. srpna od 9 hodin v Informačním centru na Mírovém náměstí.

Na stejném místě si dosud nepřihlášení zájemci mohou vyzvednout i brožuru s podrobným programem a termíny všech akcí. Získají tam také soutěžní kartu, do které mohou sbírat razítka z jednotlivých činností. Závěrečné vyhodnocení kampaně se slavnostním oceněním proběhne na každoročním Vánočním setkání v Kulturním konferenčním centru 7. prosince.



Ostatní

Událo se ...

14. 6. 2024 | Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024

Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024
V rámci kampaně Místa přátelská seniorům, kterou pořádá každoročně Město Litoměřice, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, si mohli litoměřičtí senioři udělat výlet do Bečova nad Teplou, kde se v útrobách zámku krom běžných komnat skrývá ...

14. 6. 2024 | Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy

Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy
Ve středu 12. 6. 2024 byl Policií ČR ve spolupráci s městem Litoměřice, odborem sociálních věcí a zdravotnictví a dalšími organizacemi připraven pro žáky 9. tříd litoměřických základních škol naučně zábavný program v rámci akci pod názvem Do života bez ...

11. 6. 2024 | Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky

Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky
Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky viz letáček. Máte chuť pomáhat druhým, bez nároku na finanční odměnu? Vaši pomoc potřebujeme zejména na lůžkových odděleních neurologie, rehabilitace a LDN. Cílem Vaší práce je obnovení ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.