Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Deváťáci z Litoměřic se seznámili s prací policistů, hasičů či záchranářů

9. 6. 2023, Autor: Kateřina Benešová

Žáci devátých tříd z litoměřických základních škol se dnes dopoledne účastnili akce nazvané Do života bez karambolu. Na výstavišti Zahrada Čech pro ně Policie ČR ve spolupráci s městem Litoměřice a dalšími organizacemi připravila celkem patnáct stanovišť, kde se mohli seznámit s prací i vybavením profesionálních hasičů, zdravotníků, městských strážníků i policistů, kteří představili činnost hned několika svých útvarů. Na místě tak byli kriminalisté, dopravní a poříční policisté. Akčními ukázkami zásahů zaujali policejní kynologové a jejich vycvičení belgičtí ovčáci malinois.

U stanovišť oblastního spolku Českého červeného kříže si deváťáci mohli vyzkoušet první pomoc nebo si připomenout škodlivost drog a rizika spojená s jejich užíváním. Zaujalo i stanoviště úseku prevence kriminality městského úřadu, kde si deváťáci díky speciálním brýlím mohli vyzkoušet, jak obtížná je koordinace pohybů v silné opilosti nebo pod vlivem drog. 

Na místě byl i zástupce autoškoly, který podával praktické informace o podmínkách k získání řidičského průkazu a svou činnost představila i probační a mediační služba. Atraktivní podívanou pak nabídly i ukázky sebeobrany systémem Krav maga.

Akce zaměřená na prevenci se v Litoměřicích koná každoročně. Letos šlo už o šestnáctý ročník. Referentka komunitního plánování z Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích Libuše Součková připomněla, že podobně zaměřené programy byly uplynulých týdnech připraveny také pro žáky z nižších ročníků základních škol a děti z mateřských škol.

„V září se na dětském dopravním hřišti uskuteční akce pro žáky z prvních tříd nazvaná Bezpečná cesta do školy. Další pak v říjnu na výstavišti Zahrada Čech pro žáky pátých tříd,“ doplnila Libuše Součková.


Michaela Rozsypalová

Poděkování organizátorům

Dne 7.6.2023 jsme se zúčastnili akce " Národní dny bez úrazu 2023" - "Do života bez karambolu". Chtěla bych touto cestou poděkovat za uspořádání akce jako takové - mě osobně se líbilo moc a podle reakce mých žáků - radost byla též - už jen podle toho, jak se zapojovali do akcí na stanovištích, odpovídali  nebo se ptali na otázky. Zároveň akce byla skvěle organizovaná - nejen poloha v prostorech Zahrady Čech, rozmístění stanovišť, ale hlavně časové harmonogramy, kde jsme se vyhli střetu s jinou skupinou a akce tak měla svůj ustálený rytmus. 

Díky za celou akci a Váš čas, který jste tomu věnovali. Přeji hezký den

Jitka Schusterová, ZŠ U Stadionu, 9.C



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.