Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Seniorům počasí příliš nepřálo, svůj den si ale zkazit nenechali

31. 8. 2021, Autor:Jan Vochomůrka

S odhodláním a úsměvy na tváři i přes nevlídné počasí absolvovali účastníci 5. ročník oblíbené akce Den seniorů aneb Senioři seniorům, jehož heslem je Pohyb pro život. Do akce se aktivně zapojuje několik organizací, za městský úřad pak odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
„Vloni jsme se i koupali. No, nedá se nic dělat. Průtrž mračen to naštěstí není, takže si nasadíme pláštěnky a jdeme na to,“ sdělila jedna ze seniorek chystající se na střelbu ze vzduchovky na terč.
Na koupaliště dorazilo asi osm desítek lidí nad 60 let, nechybělo i několik vnoučat. Všichni si vyzkoušeli připravené aktivity jako například tai chi, cornhole, kroket nebo vědomostní soutěže. Seniory přišel tradičně pozdravit i starosta města Ladislav Chlupáč. „Tak ani pan biskup nezařídil lepší počasí,“ sdělil v žertu organizátorům. „Mrzí mě to, neboť se vždy jedná o pěknou akci. Ale je vidět, že ti, co přišli, si náladu pokazit nenechali,“ dodal Ladislav Chlupáč.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.