Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Seniorská miniobálka v peněžence jako pomocník při záchraně života

28. 5. 2021, Autor:Jan Vochomůrka

Informace o zdravotním stavu člověka mohou pomoci při záchraně života. Je proto důležité mít je stále u sebe, a to například formou miniobálky, kterou nosíte v peněžence.
Město Litoměřice začalo již před třemi lety jako první město v Ústeckém kraji nabízet službu pro samostatně žijící seniory. Projekt „Seniorská obálka“ pomáhá čím dál více záchranářům v péči o seniory v nepříznivé situaci. Nyní vznikla i její miniaturní verze, tzv. „seniorská obálka do peněženky“. Praktická pomůcka, kterou má senior stále při sobě, obsahuje důležité informace o jeho zdravotním stavu.
Účast v projektu spočívá ve vyplnění tiskopisu. Senior, vlastník seniorské obálky, uvede údaje o zdravotním stavu, užívaných lécích, alergiích a kontakty na blízké osoby. Obálku s vyplněnou I.C.E. kartou (v překladu slovo „In Case of Emergency“, tedy „v mimořádném případě nebo případě nouze“) senioři umístí na vnitřní stranu dveří od bytu nebo na lednici, miniaturní verzi pak do své peněženky. Informace uvedené v „Seniorské obálce“ pak mohou ušetřit záchranářům čas, když jde o život pacienta.
V tuto chvíli je do projektu zapojeno na sedm stovek seniorů. „Miniobálku zdarma si mohou senioři vyzvednout na městském úřadě v bezbariérové kanceláři se vstupem z podloubí u paní Benešové, případně v informačním centru. S vyplněním rádi pomohou pracovníci Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích,“ uvedla Bohdana Dojčinovičová, referentka komunitního plánování městského úřadu. Více informací získáte na tel. čísle 416 916 125.

K vytisknutí ZDE

Fotografie: Filip Klieštík, text: Iveta Hejduková






Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.