Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Podpořte fair trade, přijďte posnídat do parku

Autor:Jan Vochomůrka

Užijte si skvělé dopoledne a podpořte fair trade. V sobotu 11. května se bude na více než 170 místech v České republice konat Férová snídaně. Litoměřice se do akce připojí již podeváté.

Vezměte si s sebou fairtradové či místní dobroty a přijďte je sníst se svými blízkými od 10 hodin do Jiráskových sadů. Můžete si upéct buchtu z fairtradového kakaa a cukru, biomouky, medu od místního včelaře a vajíček od souseda a k tomu si uvařit do termosky fair trade čaj nebo kávu. „Vyjádříte tak podporu produktům, při jejichž výrobě nebyla porušována lidská práva, poškozováno životní prostředí či zneužita dětská práce,“ charakterizovaly akci koordinátorky Fairtradového města Litoměřice Bohdana Dojčinovičová a Jana Eflerová. Na piknik se vám bude hodit i deka, příbor, talířky a hrníčky. Těšit se můžete na workshopy, soutěže a spoustu zábavy.

A co je vlastně fair trade? Fair trade je způsob obchodu, který dává drobným pěstitelům, řemeslníkům i zaměstnancům ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si český spotřebitel koupí fairtradový výrobek, dává tak přednost výrobkům, za nimiž nestojí zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky, či devastace životního prostředí. Více informací o fair trade naleznete na www.fairtrade.cz.



Ostatní

© 2022. Všechna práva vyhrazena.