Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Návštěva

25. 4. 2019, Autor:Tereza Smolová

Již tradičně se vydali klienti ze sociálně terapeutické dílny NADĚJE společně s pracovníky do Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem.

„Naše oblíbená kurátorka paní Lucie nás vřele přivítala s připraveným programem, který byl směřovaný k současné výstavě „Světelné pole“. Nejprve jsme si prohlédli vystavená díla nejrůznějších umělců. Aby nezůstalo pouze u dívání, za doprovodu slunečního bubínku jsme se pustili do zkoušky prvních uměleckých technik vztahujících se k světelným instalacím.

U tématiky momentální výstavy jsme zůstali i během dalšího programu, klienti si tak mohli vyzkoušet stínové divadlo, kresbu s UV fixy nebo se vžít do role umělce a navrhnout vlastní světelnou instalaci“ přiblížila program návštěvy paní Kateřina Drbohlavová, vedoucí sociálně terapeutické dílny.

„Klienty zaujal nejen samotný výklad a program, ale především technika eukanstika, která byla hlavním nástrojem pro tvorbu posledního díla na plátno. Svá díla si klienti za odměnu odnesli domů. Opět jsme společně trénovali dopravu autobusem, která pro naše klienty bývá často velkým zážitkem a zpestřením. Děkujeme za výborně připravený program paní Lucii a těšíme na další návštěvu Galerie, která je opět naplánovaná na podzim tohoto roku,“ dodala Barbora Froňková, sociální pracovnice terapeutické dílny.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.