Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Litoměřický park provoněly fairtradové dobroty

16. 5. 2018, Autor:Jan Vochomůrka

V Jiráskových sadech v sobotu 12. května společně posnídaly desítky lidí. Voňavé bábovky, chutné pomazánky se surovinami od místních pěstitelů, buchty a sušenky připravené z biopotravin, doma upečené pečivo, fairtradová káva, čaj nebo kakao. To byly nejčastější dobroty, které si účastníci s sebou přinesli na Férovou snídani.

Piknikový happening se konal na více než 170 místech v republice. V Litoměřicích se lidé sešli již poosmé, aby dali najevo, že jim není lhostejné, kdo a za jakých podmínek plodiny pěstuje.

„Během pikniku, kdy nám počasí přálo, si účastníci mohli vyrobit fair trade tašky z biobavlny, zakoupit řemeslné výrobky z Keni a také si zasoutěžit o nejlepší fairtradovou dobrotu,“ informovala Bohdana Dojčinovičová, koordinátorka Fairtradového města Litoměřice. Na akci měli možnost občané získat látkové tašky zajištěné odborem životního prostředí, který inicioval kampaň boje proti igelitkám (informovali jsme zde).

O doprovodný program se postarali členové mladého zastupitelstva ve spolupráci se střediskem ekologické výchovy SEVER a žáci Masarykovy základní školy.

Fair trade dává lidem ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Zemědělci dostávají za svou kávu nebo kakao spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti mohou chodit do školy. Další informace o Férové snídani NaZemi naleznete na www.ferovasnidane.cz.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.