Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Deváťáci z Litoměřic už ví, jak do života bez karambolu

9. 6. 2022, Autor: Bc. Libuše Rybářová

Na žáky devátých tříd z litoměřických základních škol cílila preventivní akce Do života bez karambolu, která se konala ve středu dopoledne na výstavišti Zahrada Čech. Program připravila Policie ČR ve spolupráci s městem Litoměřice a dalšími organizacemi.

Školáci se na celkem šestnácti stanovištích mohli postupně seznámit s prací i vybavením profesionálních hasičů, zdravotníků, městských strážníků i policistů, kteří představili činnost hned několika svých útvarů. Na místě tak byli například kriminalisté, dopravní i poříční policisté a také kynologové se svými čtyřnohými parťáky, kteří předvedli akční podívanou.

U stanovišť oblastního spolku Českého červeného kříže si deváťáci mohli osvěžit své znalosti v první pomoci nebo si připomenout škodlivost drog a rizika spojená s jejich užíváním. Přítomný byl také zástupce autoškoly, který informoval o bezpečnosti na silnicích či podmínkách pro získání řidičských průkazů.

Vyzkoušet si pohyb v prostoru, tak jak ho vnímají nevidomí, si mládež mohla u stánku Tyflocentra, jež poskytuje služby právě lidem s tímto handicapem. Školáci se také dozvěděli, jak funguje probační a mediační služba a nechyběly ukázky sebeobrany technikou Krav Maga.

Akce Do života bez karambolu se koná každoročně. Letos šlo už o patnáctý ročník. V předchozích dvou letech ho přerušila opatření spojená s epidemií koronaviru.

Referent komunitního plánování na odboru sociálních věcí a zdravotnictví Jan Vochomůrka připomněl, že podobný program byl v uplynulých týdnech připravený také pro žáky z nižších ročníků základních škol a pro děti z mateřinek.

„V září proběhne na dopravním hřišti podobná akce pro nové prvňáčky. Další pak v říjnu pro žáky pátých tříd,“ doplnil.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.